Çalışma Şeklinizi SAP Fiori ile Yeniden Tanımlayın

  • SAP Fiori 2013 yılından beri sürekli olarak geliştirilmekte olan, SAP uygulamalarının bir kullanıcı arayüzüdür (User Experience I UX). İçerisinde birbirinden farklı ve birçok alana yönelik hazırlanmış çok sayıda hazır uygulama kütüphanesi barındırmaktadır. Bunun yanında kullanıcıların farklı istek ve kriterlerine göre geliştirme imkanı da sunmaktadır.
  • UI5 ile geliştirilen SAP Fiori uygulamaları, User Interface kısaltması olan UI ile HTML5 birleştirilerek oluşturulmuştur. SAP Fiori arayüzü kullanılarak oluşturulan uygulamalar günümüzde önemli bir yere sahip olan “Kullanıcı Deneyimi” kavramını SAP GUI’ye kıyasla daha iyi hizmet etmektedir. SAP Fiori, mobil cihazlara öncelik veren responsive tasarımı ile platform bağımsız olarak farklı cihaz tiplerine ve boyutlarına uygun olarak çalışabilmektedir. SAP’nin Geleneksel kullanıcı arayüzü olan SAP GUI sadece masaüstünde hizmet verebilmekte iken, SAP Fiori masaüstü, telefon, tablet vb. farklı boyutlardaki cihazlarda ekran boyutlarını otomatik olarak ayarlayarak kullanılabilmektedir. Diğer yandan SAP GUI’de kullanıcının kullanmadığı ve/veya görmek istemeyeceği birçok alan standart olarak mevcutken, SAP Fiori'de kullanıcı deneyimini artırmak için daha modern, sade, basitleştirilmiş ve kişiselleştirilebilir bir arayüz amaçlanmıştır.
  • SAP Fiori ve GUI arasındaki farkları buradan detaylı olarak gözlemleyebilirsiniz.

SAP Fiori;

- SAP Fiori kullanıcılara çok daha yalın ve en çok kullandıkları özelliklere rahatça erişmelerine olanak sağlayan bir arayüz sunmaktadır. Bu nedenle işletmelerin SAP geçiş süreçlerinde eğitim maliyetlerini önemli ölçüde düşürmektedir.

- Sunmuş olduğu platform bağımsız çalışabilme alt yapısı sayesinde değişen ve gelişen iş dünyasında kullanıcılara her an her koşulda ulaşılabilir olma avantajı sağlamaktadır.

- SAP Fiori sağlamış olduğu Launchpad özelliği sayesinde kullanıcıların ERP sistemlerinde farklı arayüzlere ihtiyaç duymadan tek bir uygulama veya tek bir sayfa aracılığıyla birden fazla uygulamaya erişimlerini kolaylaştırmaktadır.

  • - SAP Fiori Launchpad içerisine farklı uygulamalar ekleyerek mobil, masaüstü, tablet farketmeksizin bulunduğunuz her yerden SAP sistemlerinize ulaşabilirsiniz.
  • - SAP Fiori'nin rol tabanlı yapısı sayesinde kullanıcılar sadece kendileri ile ilgili olan uygulamalarla çalışabilme imkanı sağlamaktadır.
  • - Fiori üzerinde iş akışı ve bildirimleri ayarlayarak kullanıcıların işlerini önceliklendirmelerine ve iş yönetimlerini kolaylaştırmalarına yardımcı olur.
  • - SAP Fiori uygulamaları, tekli oturum açma (SAML 2.0 Single-Sign On) ve yetkilendirme mekanizmalarını desteklemektedir. Bu nedenle kullanıcılara yerel ağların dışında da güvenli bir şekilde Fiori’ye giriş imkanı sağlamaktadır.
blogs aboutlight

  • SAP FİORİ ÇÖZÜMÜ HANGİ SAP UYGULAMALARINDA KULLANILABİLİR?

    Fiori, ağırlıklı olarak SAP HANA iş akışları için optimize edilmiştir. SAP Fiori çok farklı tipteki uygulamaları kütüphanesinde bulundurmaktadır. Özellikle analitik tipteki uygulamalar, raporlama, büyük verilerin işlendiği ve raporlandığı durumlarda HANA alt yapısıyla kullanılması durumunda verimliliği artırmaktadır.
  • Bunun yanı sıra ECC sistemlerinde geçici süreçler oluşturan kurumlar için de Fiori, modernleşmeye ve mobilite kavramına geçişe yardımcı olmaktadır.
  • SAP Fiori ve GUI arasındaki farkları buradan detaylı olarak gözlemleyebilirsiniz.
  • Fiori, şu anki rakamlarla içerisinde 14.000’den fazla farklı uygulama sunmaktadır. 2013 yılında SAP GUI içerisinde en çok kullanılan 25 uygulamayı SAP Fiori ile kullanıcılara sunan SAP, 2022 yılı itibariyle bu sayıyı 14.800+ seviyelerine çıkarmıştır. Özellikle büyük ölçekli organizasyonlarda yönetiminin zor olduğu iş akışı uygulamalarının kullanıldığı uygulamalar yönetim maliyetlerini önemli ölçüde düşürmekte ve kullanıcılara büyük kolaylık sağlamaktadır.
  • SAP Fiori kütüphanesindeki farklı uygulamaları ve gerekli sistem bilgilerini buradan inceleyebilirsiniz.
  • SAP Fiori’yi Felece uzmanlığında kullanmaya hemen başlayın

    Felece’nin alanında uzman Fiori danışmanlık ekibi, SAP Fiori’nin çıktığı ilk günden beri kendini geliştirmiş, yurt içinde ve yurt dışında farklı projelerde edindiği tecrübeleriyle şirketlerin SAP iş süreçlerini daha etkin ve verimli kullanabilmesini sağlamak için çalışmaktadır.
  • SAP Fiori hakkında daha fazla bilgi almak ve Felece uzman ekibi ile iletişime geçmek için tıklayın.

Felece Web Portal

This site programmed and designed by
Mustafa Emre Tekinsoy

with Burak Yağmur