SAP S/4HANA’ya Geçiş
Akıllı teknoloji çağı olarak niteleyebileceğimiz günümüzde; başarılı, verimli ve etkin iş süreçlerine sahip olmak isteyen işletmelerin akıllı işletmelere evrilmesi şart. Bunun yolu da dijital dönüşümden geçiyor. Yeni nesil kurumsal kaynak planlama (ERP) çözümü SAP S/4HANA, satın almadan tedarik zincirine, üretimden satışa, finanstan servise tüm iş süreçlerinizi uçtan uca entegre ediyor. Tek veri tabanı üzerinde entegre çalışan iş süreçleri sayesinde gerçek zamanlı, etkin ve maliyet düşüren kararlar almak mümkün oluyor. Özetle SAP S/4HANA dönüşümü rakiplerinizin bir adım önüne geçmenizi sağlıyor. SAP S/4HANA’ya geçiş hem mevcut SAP ERP kullanıcıları, hem de en baştan akıllı ERP sistemi kuracak işletmeler için uygun. SAP S/4HANA’ya geçişin sayısız avantajları inkar edilemeyecek olsa da geçiş maliyeti, süresi ya da geçiş sürecinde oluşabilecek olası aksaklıklar şirketlerde endişe yaratabiliyor. Felece’nin uzman SAP danışmanları rehberliğinde doğru planlama ve yol haritası çizimiyle hızlı ve hatasız bir dijital dönüşüm mümkün.
Neden SAP S/4HANA’ya geçmelisiniz?
Geleneksel ERP sisteminizin çağın gerisinde kalmış olması kuvvetle muhtemel. Modern ve akıllı ERP sistemine geçiş geç kalmadan gerçekleştirilmeli. SAP S/4HANA ile tüm iş süreçleriniz aynı veri tabanını paylaşır. Bu bağlantı ve etkileşim sayesinde gerçek zamanlı veri iç görüleri edinirsiniz. İşkollarının aynı veri tabanı üzerinde çalışıyor olması otomatizasyonu da beraberinde getirir. Veri tabanı gerçek zamanlı olarak güncellenir, manuel iş süreçleri ortadan kalkar. Dijital çağa uygun kullanıcı deneyimi sunar. İş süreçlerinizde şeffaflık artar. Daha hızlı, verimli ve esnek iş süreçleri yürütürken, şirketinizi akıllı işletme seviyesine taşırsınız.
SAP S/4HANA dönüşümünün tamamıyla işletmeniz ve iş süreçlerinize özgü olması kritik önem taşıyor.
Peki geçiş yöntemi alternatifleri neler?
1. Greenfield
- Greenfield yaklaşımı SAP S/4HANA’ya geçişte bir “yeniden tasarım” (redesign) olarak düşünülebilir. Tüm iş süreçlerini uçtan uca sil baştan tasarlamak isteyen şirketler için uygundur. Hem mevcut SAP ERP kullanıcıları, hem de ilk kez akıllı ERP kullanacak işletmeler Greenfield yaklaşımını uygulayabilir. Bu yöntemde mevcut sistem ana verilerinin tamamı aktarılırken, işlemsel veriler tercihe bağlı olarak kısmen aktarılır veya hiç aktarılmaz. Geçmiş işlem verilerinin aktarılmamasının yer yer raporlama problemlerine yol açması ihtimali olsa da, Greenfield yöntemi hem sadeleşmek hem yeniden süreç tasarımı yapmak isteyen şirketler için en uygun yaklaşımdır.
2. Brownfield
- Geçmiş verilerinin tamamını korumak isteyen ve yeniden tasarıma ihtiyaç duymayan şirketler için uygun geçiş yaklaşımı Brownfield’dır. Sil baştan bir geçiş söz konusu olmadığından, teknik yükseltme (upgrade) olarak tanımlanabilir. Brownfield yaklaşımının tam teşekküllü bir geçişten ziyade bir yükseltme olması ve mevcut verilerin korunuyor olması Greenfield yaklaşımına kıyasla daha düşük maliyetlerle gerçekleştirilmesine olanak tanır.
3. Hibrit
- Mevcut ERP sisteminin yeni bir S/4HANA sistemine taşınmasına ve bu esnada süreç iyileştirmelerine olanak sağlayan Hibrit model, Greenfield (yeni kurulum) ile Brownfield (dönüşüm) avantajlarının kombinasyonu gibi düşünülebilir. Geçmiş veriler seçime bağlı (elimine edilerek) yeni sisteme aktarılırken iş süreçlerine ilişkin uyarlamalar ve geliştirmeler de yeni sistemde kullanıma sunuluyor.
SAP S/4HANA dönüşümüyle neler kazanırsınız?
Felece’nin SAP danışmanlığında ve tecrübeli SAP danışman ekibiyle SAP S/4HANA dönüşümünü gerçekleştirin. İşletmenizi hızlı, verimli, gerçek zamanlı verilere dayalı iş süreçlerine kavuşturun!
SAP S/4HANA’ya geçiş sayesinde işletmenize kazandıracaklarınız:
- Gerçek zamanlı gelişmiş analitikler
- Gerçek zamanlı satış ve maliyet analizi
- Gelişmiş kullanıcı deneyimi (user experience)
- Yapay zeka desteği
- Müşteri memnuniyetinde artış
- Daha iyi tahminleme
- Maliyetlerde azalma
- Tedarik zinciri kontrolü
- Finansal süreçlerin dijitalleşmesi
- Ürün yaşam döngüsünün etkili yönetimi
- Gerçek zamanlı veri aktarımı
- Veri analitiği çözümleri ile akıllı bağlantılar