Covid Sonrası Dönemde Tüketici Markaları Nasıl Daha Duyarlı Hale Geliyor?

  • Küresel salgın ve ekonomik stres, her işletmeyi hızlı ve zorunlu bir organizasyonel dönüşüm geçirmeye zorladı. Dijital ticaret, içerik, hesap yönetimi, self servis ve müşteri deneyimi, artan tüketici beklentilerine karşı hala test ediliyor.
  • Çevrimiçi alışverişe geçiş, harcama seviyesi ve ürün tercihlerindeki değişiklikler, markaları keşfedilmemiş alanlara itti. Bu değişikliklere göre Covid-19, en çok müşteri değer ve davranışlarına etki etti. Gelişen yeni davranış ve beklentiler firmaların müşteri odaklı yeni bir aksiyon planına ihtiyaçlarını arttırırken yeni dönemde ayakta kalacak ve büyüyecek markalar, dijital dönüşüme yatırım yapan ve daha da önemlisi dijital deneyim yönetimini anlayanlar olacak.
  • İşletmelerle dijital kanallar aracılığıyla etkileşime giren müşteri sayısındaki önemli artış göz önüne alındığında, rekabetçi kalmak için yine bu kanallar aracılığıyla müşteri deneyimlerinin nasıl tasarladığı ve yönetildiği konusunda düşünceli ve bilinçli olunması gerekiyor. Şirketler artık standartların altında dijital etkileşimler sunmayı göze alamıyorlar.
  • The Economist Intelligence Unit'in SAP sponsorluğunda yürütülen "The Influential Shopper" araştırmasında, tüketici markalarının perspektifinden, pandemi döneminde ortaya çıkan temel ve zorunlu olmayan ürün kategorilerindeki farklı yaklaşımların, Covid sonrası dönem için nasıl kalibre ettikleri inceleniyor.
  • Araştırmayı buradan okuyabilirsiniz.

Felece Web Portal

This site programmed and designed by
Mustafa Emre Tekinsoy

with Burak Yağmur