Felece B2B Toptan Satış Pazaryeri Platformu, Şirketler İçin Ticari Evren Yaratıyor

  • Yeni dünya sistemi ağırlıklı olarak küçük ve orta ölçekteki işletmelerin ihtiyaç endeksleri doğrultusunda, gerektiğinde bir platformu kullanarak, büyük şirketlerle aynı eksende iş yapabilecekleri bir ticari evren yaratıyor. Felece'nin global arenada örneğine nadir rastlanan B2B Toptan Satış Pazaryeri Platformu Projesi, ham maddeden üretimi tamamlanmış ürüne kadar sektörün tüm tedarikçi sisteminin içerisinde bulunduğu bir yapı oluşturuyor.
  • üm dünyada olduğu gibi ülkemizde de e-ticaret yolculuğu B2C (Business to Consumer, "işletmeden Tüketiciye") başlamış olsa da son yıllara bakıldığında B2B de (Business to Business, "İşletmeden İşletmeye") e-ticaret sektöründe ağırlık kazandı. Günümüzde müşteri olarak yalnızca geleneksel son kullanıcı değil, ürün veya hizmet üreten diğer işletmeler de e-ticaretin hedefi halindeler. Son yıllarda B2C e-ticaretin en önemli unsurlarından biri haline gelen pazaryerleri, B2B e-ticarette de önem kazanmaya başladı. B2C'ye kıyasla işlemlerin hem adet hem kapsam bakımından çok daha büyük ölçekte olduğu B2B e-ticaret modelinde de pazaryerleri yükselen bir değer olarak öne çıkıyor. Geleneksel satın alma davranışlarının hakimiyet noktasında olduğu B2B'yi e-ticaret ile buluşturan iş modelleri son yıllarda kurulmaya başlamış olsa da pazaryeri konsepti, bu dünya için radikal bir değişiklik oldu. Özellikle pandemi ile birlikte tedarik zincirinde ve maliyet yönetiminde sorunlar yaşandı. Satın almalar ve tedarik güçleşti. Bu noktada pazaryeri konsepti, B2B e-ticarette de süreci olumlu anlamda geliştiren ve hızlandıran bir unsur olarak önem kazandı.
  • Büyük şirketlerden KOBİ'lere kadar farklı ölçekten birçok firmanın e-ticaret ekosistemi içine girerek kendi mağazalarını açıp müşterilere ulaşabildikleri bir e-ticaret modeli olan pazaryerleri, markaların kendi ürün ve hizmetlerinin satışını ilgili platform üzerinden gerçekleştirmelerini sağlıyor. İşletmeler, dahil oldukları pazaryerlerindeki tüm müşteri portföyü için görünür oluyor ve satış şanslarını bu havuzdan yaratmaya çalışıyorlar.
  • Pazaryerlerinin B2C’de sunduğu bu avantajlara son yıllarda B2B e-ticaret tarafında da ihtiyaç duyulmaya başlandı. Ancak kurumsal tarafın ihtiyaçlarını karşılamak için pazaryerlerinin buna göre dönüşmesi gerektiği ortaya çıktı. Kişisel kullanıcılar yerine kurumların alışveriş yaptığı pazaryerlerinde kurumsal ihtiyaçlar, örneğin terminler, stok eritme kabiliyeti, hedefleri, müşteri portföyü gibi konular gündeme geldi. Ayrıca bu kapsamda lokal sınırlar dahilinde kalmanın yeterli başarıyı getirmediği, uzun vadede başarı için global bir perspektifin gerekliliği de fark edildi.
  • Felece'nin Global Odaklı B2B Toptan Satış Pazaryeri Platformu Türkiye'de ilk

    Yerel ve global ölçekte ödüllü projelere imza atan Felece, tüm bu gelişmelere paralel olarak, e-ticaret dünyasındaki bu yeni ihtiyaçları karşılayabilecek, global bir yaklaşımla ele aldığı bir B2B Toptan Satış Pazaryeri Platformu geliştirme projesine başladı.
  • Türkiye'de bir ilk olan ve dünyada da sayılı örnekleri bulunan toptan pazaryerinin, ham maddeden üretimi tamamlanmış ürüne kadar tüm tedarikçileri sistemin içinde barındıran yapısı ile tamamen akıllı ve içerik odaklı olarak tasarlanıyor. Neden bu sürece odaklandık sorusu ise aslında e-ticaret öyküsünün bu pazarda nasıl başladığıyla alakalı. Markalar öncelikle bu yolculuğa pazaryerlerinde deneyimleyerek başlıyor; fakat kendi müşterisinin ihtiyaçlarını anlamak, anlamlandırmak ve verimlilik hedefini göz önüne aldığında kendi domaini üzerinden de bu yatırımı büyütmek istiyorlar. Tam bu noktada ‘Direct to consumer’ kavramı onlar için çözümlenmesi ve iyileştirilmesi gereken bir yaklaşımı taşıyor. B2B ise burada önümüzdeki yıllarda da burada en yüksek penetrasyonu gösterecek oyuncu türü olduğunun sinyalini veriyor. B2B odaklı olarak hazırlanan bu platformda şirketler, ham maddeden tamamlanmış ürüne kadar tüm ihtiyaçlarını, Felece'nin e-ticaret platformundan kolayca sipariş edebiliyor. Türkiye'de ilk olan Felece'nin bu projesi, dünyada da nadir toptan satış pazaryeri platformlarından biri olma yönünde öne çıkacak gibi görünüyor.
  • Burada ayrımına varılması gereken, sektörel know-how her zaman kendi dinamikleri ile çalışır, siz doğru çalışan bir platform çözümü sağlarsanız, sektörel oyun alanını da hizmet verdiğiniz markalara daha hızlı yaratmış olursunuz. Bizim hareket noktamız da tam bu olgu oldu.
  • Tamamen Yerli Üretim

    Global arenayı hedefine alan ve tüm dünyada kullanılabilecek özellikler sunan bu dev B2B Toptan Satış Pazaryeri Platformu Projesi, Felece tarafından %100 yerli olarak Türk mühendisler tarafından geliştiriliyor. Felece'nin B2B Toptan Satış Pazaryeri Platformu Projesinde, platform olmanın getirdiği inovatif çerçeve nedeniyle, geleneksel e-ticaret sitelerinden çok farklı ve kapsamlı bir geliştirme süreci yürütülüyor. Standart bir e-ticaret sitesinden farklı olarak pazaryerlerinde farklı markaların bu platformun sunduğu olanak ve hizmetlerden yararlanması sağlanıyor.
  • İlk etapta tekstil sektörüne yönelik olarak kullanıma sunulacak olan B2B Toptan Satış Pazaryeri Platformunun birinci fazının yakın zamanda devreye alınması planlanıyor. Tekstil sektörüne yönelik olarak geliştirilmeye başlayan bu B2B Toptan Satış Pazaryeri platformunun farklı sektörlere de uyarlanması hedefleniyor.
  • Platformun Gücü İçerik ve Sosyal Medya İşlevleri

    İçeriğin şirketler tarafından üretildiği dönemden kullanıcılar tarafından üretilen içeriklere doğru bir geçiş yaşandı. Günümüzde ise içerik yine çok önemli olsa da müşterinin tercihlerine, algısına, ihtiyaçlarına, bulunduğu ortama hizmet edecek formatta ve ilgili içeriğe ihtiyaç duyulduğu anda kişiselleştirilmiş içeriğin sunulması çok daha büyük önem taşıyor.
  • Felece'nin geliştirdiği B2B Toptan Satış Pazaryeri platformu, pazaryeri işlevleri sunarken bir içerik havuzunun oluşturulmasını da sağlıyor. Bu altyapı projesinde pazaryeri üyelerinin kişiselleştirilmiş içeriklerini de bu platform dahilinde oluşturabilmeleri hedefleniyor. Kullanıcıların satın alma yapabilecekleri bu platform tıpkı bir sosyal medya platformu gibi çalışabilecek, sektör bazlı, tedarik sürecine hizmet eden içeriklerin sunulabileceği bir platform olarak geliştiriliyor.
  • Felece Sektörü Çok İyi tanıyor ve e-Ticarette Global Trendleri Takip Ediyor

    Felece'nin B2B Toptan Satış Pazaryeri Platformu gibi global çapta bir projeyi hayata geçirebilmek için sektörü çok iyi tanımak, iş süreçlerini bilmek ve e-ticarette global trendleri yakından takip etmek gerekiyor.
  • Felece ile e-Ticarette Başarıyı Garantileyin

    Müşterilerini ve faaliyet gösterdikleri sektörü kapsamlı bir biçimde anlayarak onlara en uygun yenilikçi çözümleri üreten Felece'nin e-ticaret altyapısı uygulamalarıyla hem bugünün ihtiyaçlarını karşılayabilir hem de yarının trendlerini yakalayabilirsiniz. Alanında uzman ekibi ve yüksek teknolojik becerileriyle öne çıkan Felece'nin çözümlerinden yararlanarak, markanızı doğru müşteriyle doğru zamanda buluşturabilirsiniz.

Felece Web Portal

This site programmed and designed by
Mustafa Emre Tekinsoy

with Burak Yağmur