İK - ERP

İK Süreçlerinin İşletme Geneliyle Bağlantılı Olmasının Faydaları: Büyümeye Odaklanan Şirketlerin Bulut İK ile Değer Yaratması

  • Çalışanlar ve çalışan verileri işletmelerin günlük operasyonlarında, stratejik planlamada ve nihayetinde iş sonuçlarında kritik bir rol oynuyor. SAP çözümleri kullanan şirketlerin başarılarını incelediğimizde, bağlı bir bulut İK ve ERP yaklaşımını benimseyen orta ölçekli şirketlerin, geleneksel İK bölümlerinin ötesine geçerek tüm organizasyon üzerinde ek değer yaratmak için ilerlediklerini görüyoruz.
  • Çalışanlar, üretimden satışa ve müşteri deneyimine kadar şirketlerin her yönünü etkilerler. Şirketlerin hızlı, akıllı ve daha iyi çalışmak için ihtiyaçları olan veriler ve içgörüler halihazırda mevcuttur. Ancak geleneksel İK ve geniş organizasyonlarda manuel süreçler, hızlıca değerlendirmeyi, plan yapmayı ve değişikliklere adapte olmanızı engelleyebilir. İK ve ERP'yi birleştiren bir bağlantılı yaklaşımla, insanlar ve operasyon verilerini tek bir gerçek zamanlı görüntüde bir araya getirerek, hem çalışanlarınız hem de işiniz için iyi olan kararları yönlendirmeye yardımcı olabilirsiniz Böylece %90 daha hızlı özelleştirilmiş raporlar ve daha hızlı iş ve gelir elde edebilirsiniz.
  • Organizasyonunuzun çevikliğini artırın ve toplam iş gücünüzü optimize edin

    ‘Günümüzün rekabetçi yetenek dünyasında, çalışanlarınız şirketinizin en ayırt edici unsurudur. Yenilik yapma, rekabet etme ve büyüme yeteneğinizi belirlerler. Ancak sürekli değişen yeteneklerin ve çalışma biçimlerinin karışımı, dönemsel çalışan sayılarının ve hibrit çalışma alanlarının artması başta olmak üzere birçok etmen şirketlerin bu insan odaklı başarıyı elde etmekte zorlanmalarına neden olur. İşletmeler birbirini destekleyici ve bağlantılı bulut İK ve ERP ile, çalışanlar ve dışarıdan çalışanlar arasındaki boşluğu kapatabilir ve öğrenme, büyüme ve kariyer ilerlemesi için eşit fırsat sağlayabilirler. İşletmelerinin ihtiyacı olan becerileri ve iş hedefleri ile doğrudan uyumlu becerileri proaktif bir şekilde tanımlayabilir ve gerektiğinde hızlı bir şekilde yeniden becerilendirip yeniden atama yapmaya hazır olabilirler. Bu sayede yetenek belirleme ve aday gösterme konusunda %121 daha hızlı bir süreç yürütebilirler.
  • İşleri yalınlaştırılmış ve verimliliği artırılmış süreçlerle daha az iş haline getirin

    Çalışan deneyimi, bir organizasyonla günlük etkileşimlerimiz hakkında nasıl düşündüğümüz ve hissettiğimiz tarafından belirlenir - sadece 'İK' deneyimlerimiz değil. İK, organizasyon içerisindeki her çalışanın en iyisi olabilmek için ihtiyaç duyduğu sistemler, araçlar, insanlar, süreçler ve fırsatlarla bağlantılı olduğundan emin olmak için kritik bir rol oynar. Organizasyonlar bu kritik rolü destekleyici bağlantılı bir İK ve ERP yaklaşımı ile insanların nasıl, ne zaman ve nerede çalıştıklarına yönelik tasarlanmış tutarlı deneyimleri ve sorunsuz süreçleri etkinleştirebilirler. Farklı sistemleri ve manuel görevleri otomatik, birbiriyle tutarlı süreçlere ve kişiselleştirilmiş deneyimlere dönüştürerek, sıkıntıları ve verimsizlikleri ortadan kaldırabilirler. Böylece %80 daha hızlı iş akış onayları ile işe alım verimliliği %20 artmış olur.
  • Finansal, uyumluluk ve güvenlik riskini azaltın.

    İnsanlarınız ve ilişkilendirilen veriler, işletmelerin çekirdeğinde bulunur ve operasyonel başarının kritik bir bileşeni olarak hizmet eder. Ancak birçok organizasyon için veri paylaşımının manuel doğası, sürekli çapraz kontroller ve hataların düzeltilmesi döngüsünün devam etmesine neden olur. Bu sadece maliyetli ve verimsiz değil, aynı zamanda çalışanlar ve sürekli değişen yasal düzenlemelere uyum sağlaması gereken ana iş faaliyeti için şirketler açısından önemli sorunlara yol açabilir. İK ve ERP'ye bağlı bir yaklaşımla, her departman gerçek zamanlı çalışan verilerine erişim sağlar, böylece her işlem aynı gerçek zamanlı çalışan verileri tarafından desteklenebilir. İşletmenin çalışmasını sağlayan süreçleri otomatikleştiren gelişmiş teknolojilerle, olağanüstü bir operasyonel verimlilik seviyesine ulaşılabilir. Böylece ücret hesaplama işlemlerinde %1,168 daha hızlı işlem yakalanabilir.
  • Yeni teknolojileri uygulamak, büyüyen şirketlerin verimli ve rekabetçi kalmalarına ve aynı zamanda yenilikte ilerlemelerine olanak tanır. Şirketlerin temel stratejileri için giderek daha önemli hale gelen sürdürülebilirlikte teknoloji kullanımı ve doğru süreçlerle uygulanabiliyor olması kritik öneme sahiptir.
  • SAP SuccessFactors çözümlerinin işletmenizin yenilik yapmasına ve büyümesine nasıl yardımcı olabileceğini konuşmak için bugün bizimle iletişime geçin: iletisim@felece.com

  • Pınar Ortakaya

Felece Web Portal

This site programmed and designed by
Mustafa Emre Tekinsoy

with Burak Yağmur