Nakit Yönetimini Doğru Yapan Şirketler Başarılarını Geleceğe Taşıyor

  • SAP Nakit Yönetimi Çözümü (SAP S/4HANA Cash Management), ekonomideki değişkenlik ve belirsizlikte kritik önemi daha da artan nakit akışı yönetimi için etkili bir çözüm sunuyor. Mevcut finansal durumunuzu kapsamlı bir şekilde analiz etme ve geleceğe ışık tutma olanağı sağlayan çözüm ile işletmenizin verimliliğini ve kârlılığını artırabilirsiniz. SAP Nakit Yönetimi Çözümü ile işletmenizin finansal süreçlerinin bugününü ve geleceğini mercek altına alıp doğru bir şekilde yönetme konusunda Felece uzmanlığına güvenebilirsiniz.
  • Pandemi ile yaşamın her alanını etkileyen yeni dinamikler, ekonomideki hızlı ve öngörülemez değişiklikler ve yaşanan gelişmelere zamanında yanıt verme gerekliliği, işletmelerdeki birçok süreçte önemli etkilere yol açıyor. Şirketler yeni koşullara hızla uyum sağlamak ve aynı zamanda verimliliklerini artırarak rekabetçiliklerini korumak zorunda. Diğer taraftan, dijitalleşme yolculuklarıyla dönüşen süreçlerine ve artan verimliliklerine rağmen, ekonomideki dalgalanmaların neden olduğu sonuçlar, işletmelerin hedeflerine ulaşmasını sekteye uğratabiliyor.
  • Başta ithalat ve ihracat yapan şirketler olmak üzere, ekonomik konjonktür hemen her sektörde ve seviyedeki işletmeyi doğrudan etkiliyor. Nakit akışının doğru ve verimli bir şekilde yönetilememesi ticari faaliyetlerin başarısına yönelik riskler oluşturabiliyor. Bu açıdan işletmeler için nakit durumlarına dair eksiksiz ve gerçek zamanlı bir görünüm edinmek, ayrıca uçtan uca şeffaflıkla tahminleme yapabilmek, başarıyı doğrudan etkileyen ve önemi giderek artan konular arasında yer alıyor.
  • Bu noktada SAP Nakit Yönetimi Çözümü (SAP S/4HANA Cash Management) işletmelere finansal süreçlerini en iyi şekilde yönetebilmeleri için gerekli yetenekleri sağlıyor. SAP Nakit Yönetimi Çözümü ile çek, senet, depozito, banka kayıtları, müşteri kalemleri, satıcı kalemleri, satın alma ve satış siparişleri gibi tüm finansal kayıtları tek bir platformda toplayarak etkili bir şekilde yönetebilirsiniz. Sektör bağımsız olarak SAP’nin iş analitiği uygulamalarıyla zahmetsizce entegre olabilen bu çözüm, aynı zamanda son derece kolay bir kullanım sunuyor. Örneğin, nakit akışındaki bir kalemle ilgili tüm projeksiyona çift tıklamayla erişebilirsiniz. Aynı şekilde kapsamlı bir analiz yapabilmek için gerekli verileri, en genel görünümden tüm detaylara kadar tercih ettiğiniz şekilde kolayca görüntüleyebilirsiniz.
  • Nakit akışını doğru bir şekilde yöneterek kârlılığı artırın

    İşletmenizin mevcut finansal durumunuz ve süreçleri eksiksiz bir şekilde takip etmenizi sağlayan çözüm ile ihtiyaç duyduğunuzda anlık projeksiyonlara da ulaşabilirsiniz. Bu sayede geleceğe yönelik daha isabetli öngörülerde bulunabilir ve kolaylıkla senaryolar oluşturabilirsiniz.
  • SAP Nakit Yönetimi Çözümü ile olası finansal problemleri önceden tahmin edilmek için mevcut kur değerleri ve tahmini değerler ışığında senaryolar oluşturabilirsiniz. Böylece kur hareketliliğine bağlı gerçekleşebilecek muhtemel zararlara karşı hazırlıklı olabilirsiniz. Ödemeler söz konusu olduğunda ise SAP Nakit Yönetimi ile döviz hareketlerini inceleyerek özellikle ithalat ya da ihracat işlemlerinde kritik önem taşıyan en yüksek verimlilik noktasında yönlendirmeler yapabilirsiniz. Ödeme süreçleri üzerinde eksiksiz bir denetleme ve kontrol imkânı sağlayan çözüm ile alacakların tahsilatını da takip edebilirsiniz. Tüm bu işlemler sırasında çözümün sağladığı özellikler sayesinde zaman ve iş gücünden tasarruf edebilirsiniz.
  • Nakit akışında, doğru bir yönetimin yanı sıra doğru zamanlamayla kritik adımları atmayı ve gerekli önlemleri almayı sağlayan SAP Nakit Yönetimi Çözümü ile:
  • - Gerçek zamanlı veriler sayesinde mali durumlarınızı kontrol altında tutabilirsiniz.
  • - Birden çok kaynaktan gelen verileri tek bir platforma entegre ederek sermaye yönetimi ve likidite muhasebesi süreçlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.
  • - Ülkeye, para birimine, şirket koduna veya bankaya göre nakit pozisyonlarınızı analiz etmek için doğru bilgilere gerçek zamanlı erişebilirsiniz.
  • SAP Nakit Yönetimi Çözümünün Yetenekleri

    Finans kurumlarıyla iletişim: SAP Nakit Yönetimi ile, birden fazla bankada bulunan hesaplarınızı kontrol etme, hesap açma, kapatma, düzenleme gibi işlemlerinizi sade arayüzler üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, Elektronik Hesap Özeti entegrasyonu üzerinden finans kurumlarıyla doğrudan bağlantı kurabilirsiniz.
  • Nakit akışı yönetimi: SAP Nakit Yönetimi ile detaylı analiz araçlarından yararlanarak varlıklarınız ile ilgili ayrıntılı içgörüler elde edebilirsiniz. Bu sayede güncel nakit bilgilerinizi ve nakit ihtiyaçlarınızı anlık olarak izleyebilirsiniz.
  • Şirket içi nakit kontrolü: SAP Nakit Yönetimi'nde bulunan şirket içi nakit kontrolü desteğiyle parçalanmış nakit bakiyeleri ve ödeme süreçlerini yönetmeyle ilgili zorlukların üstesinden kolayca gelebilirsiniz. SAP Nakit Yönetimi ile bölgeler ve finans kurumları arasında nakit ihtiyacınızı azaltabilir, finansal yapınızı güçlendirebilirsiniz.
  • SAP Nakit Yönetimi için Felece uzmanlığına güvenin

    SAP Nakit Yönetimi için Felece uzmanlığına güvenin
  • Nakit akışını doğru yöneterek verimliliğinizi ve buna bağlı olarak kârlılığınızı artırmak için SAP’nin Nakit Yönetimi çözümünü süreçlerinize entegre ederek hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Felece olarak, deneyimli uzman kadromuz ile SAP Nakit Yönetimi çözümünden işletmenize özel ihtiyaçlara en uygun şekilde faydalanmanız için eksiksiz bir destek sunuyoruz. İş süreçlerinizde herhangi bir kesinti olmadan oldukça kısa bir süre içinde SAP Nakit Yönetimi Çözümü ile buluşmanızı sağlıyoruz.
  • SAP Nakit Yönetimi çözümü hakkında daha fazla bilgi almak ve Felece uzman ekibi ile iletişime geçmek için tıklayın

Felece Web Portal

This site programmed and designed by
Mustafa Emre Tekinsoy

with Burak Yağmur