Perakende Sektöründe Yeni Nesil Teknolojilerin Müşteri Deneyimine Etkileri

  • POS (Point of Sales) uygulamalarına pazarlama işlevleri kazandıran Online POS çözümü HiPOS müşteri deneyimini iyileştiren özellikler sunuyor.
  • Teknolojinin gelişimi baş döndürücü bir şekilde devam ediyor. İnternetin gelişmesi ile birlikte e-ticaret siteleri de yaygınlaşmaya ve fiziksel mağaza müşterilerini online alışverişe çekmeye başladı. E-ticaretin perakende sektörüne öğrettiği ilk şey ise müşteriyi tanımanın ne kadar önemli olduğuydu. Eğer müşteriyi tanırsak, onun alışkanlıklarını, isteklerini ve davranış tarzını bilirsek müşterimize onu mutlu edecek bir ortam yaratabilir, böylece satış şansımızı artırabiliriz.
  • E-ticarette müşteriyi tanımak çok zor değil. Ancak fiziksel mağazalarda durum bu kadar kolay olmuyor. Bu noktada perakende sektörünün elindeki en güçlü silah elbette teknoloji.
  • Teknolojinin gelişmesi e-ticaret ile birlikte mağazalardan kaçan müşterilerin yeniden mağazalara yönelmesine yardımcı oluyor. Artık mağaza içinde tüketicinin elde ettiği deneyim e-ticaret ile rekabet ediyor. Müşteriyi mağazaya çekmek perakende sektöründe önemli bir avantaj olduğu için, markalar müşteri deneyimini artıracak her türlü teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyor. Müşteriyi mağazaya çekmek ve sonrasında iyi bir müşteri deneyimi sunmak için geliştirilen yenilikçi ve yaratıcı çözümler artık teknoloji sayesinde insanların hayal gücünü zorluyor.
  • Müşteri deneyimini iyileştiren çözüm: HiPOS
  • Müşteriler mağazada da e-ticarette olduğu gibi ürünleri en ince ayrıntısına kadar inceleyebilmeyi kendilerine özel önerilerle karşılaşmayı istiyorlar. Bununla beraber mağazalarda gereksiz yere zaman kaybetmek veya kasalarda beklemek istemiyorlar. Artık alışverişini tamamlayıp kasada uzun kuyruklarla karşılaşan veya ürünlerle ilgili sorularına hızlı ve tatmin edici yanıtlar alamayan müşteriler alışverişten vazgeçip mağazadan çıkabiliyor. Ayrıca sadık müşteriler standart uygulamalarla karşılaştıklarında markadan uzaklaşabiliyorlar. Artık bu sorunlara yanıt verebilmek üzere yeni nesil akıllı POS uygulamaları mağazalarda yerlerini almaya başlıyor.
  • Uzman ekiplerimizce özel olarak geliştirilen HiPOS uygulaması yeni nesil POS’lar için son derece güzel bir örnek oluşturuyor. Fiziksel mağazalardaki personelin satış süreçlerini yönetme becerisini artıran ve pazarlama işlevleri kazanmasını sağlayan HiPOS perakende sektöründe kasa programına yeni bir bakış açısı sunuyor.
  • HiPOS, POS’ları sadece tahsilat yapılan bir araç olmaktan çıkarıp, pazarlama aktivitelerinin desteklendiği, kampanya yönetiminin yapılabildiği gelişmiş işlevlere sahip araçlar haline getiriyor. Yetkili personelin erişim sağlayabildiği HiPOS sayesinde personelin yeni müşteri oluşturması, daha önceden kayıtlı müşterilerin alışveriş alışkanlıklarını kolay anlaşılır bir şekilde görüntüleyebilmesi, müşterilerin eş ya da çocuklarıyla ilgili ek bilgi vermesi durumunda güncelleme yapabilmesi mümkün oluyor. Bu sayede mağaza personeli müşterilerini tanıyarak, onlara en uygun ürün önerilerini sunabileceği bir ortama kavuşuyor.
  • Ayrıca HiPOS mobil cihazlar üzerinde kullanılabildiği için müşteri temsilcisinin kasaya bağlı kalmadan mağaza içinde müşterilerle daha fazla ilgilenmesine olanak sağlıyor. Böylece mağaza personelinin müşteriyle daha fazla temas kurması ve ona daha fazla yardım etmesi mümkün oluyor.
  • Mağaza personelinin ödeme alma, fiş ya da fatura kesme, ürün hatalarını bildirme gibi işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebilmesini sağlayan HiPOS kaparo alımı, ürün değişimi gibi işlemlerin de hızla tamamlanmasına da yardımcı oluyor. Böylece, kasalarda uzun zaman alan bu işlemler nedeniyle can sıkan bekleme süreleri ortadan kaldırılıyor, müşteri deneyimi iyileştiriliyor.
  • HiPOS’un diğer SAP uygulamaları ve ilgili diğer sistemlerle güçlü bir entegrasyon sağlaması da fiziksel mağaza işlemlerinin kurumsal sistemlerle uyumlu ve eşzamanlı olarak gerçekleştirilmesine olanak tanıyor. Böylece, ek bir çaba sarf etmeden ciro ve stok bilgilerinin güncellenmesi, personelle ilgili prim hesaplamaları gibi işlemler kolayca gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca şirketin genel pazarlama faaliyetlerinin mağazalara taşınarak birebir uygulanması ve takip edilmesi mümkün oluyor.

Felece Web Portal

This site programmed and designed by
Mustafa Emre Tekinsoy

with Burak Yağmur