e-Arşiv Fatura Nedir ?
e-Arşiv, e-Fatura kapsamı dışında kalan vergi mükelleflerine ve nihai tüketiciye kesilen faturaların elektronik ortama taşınmasıdır.e-Arşiv Fatura ise Vergi Usul Kanunu uyarınca kağıt ortamında düzenleme, muhafaza ve ibraz edilme zorunluluğu bulunan faturanın, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen standartlara uygun olarak elektronik ortamda düzenlenmesi ve saklanmasına imkan veren bir uygulamadır.
Neden e-Arşiv faturaya geçmelisiniz ?
Özellikle B2C çalışan kurumlar, e-Fatura gönderimi için genellikle yazıcıdan çıktı alma gibi yöntemlere başvururlar. e-Arşiv Fatura çözümüyle e-Fatura mükellefi olmayan müşterilerilerinize de aynı arayüz üzerinden fatura gönderimi yapabilir, faturanın ikinci nüshalarını saklayabilirsiniz.
e-Arşiv Fatura’ya geçiş zorunluluğu nedir?
1 Temmuz 2020’de getirilen e-Fatura zorunluluğu kapsamında yayınlanan 509 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu (VUK) Genel Tebliği’ne göre, e-Fatura sistemine dahil olan tüm mükelleflerin aynı zamanda e-Arşiv uygulamasına da geçmesi zorunludur. Birkaç adımda kolayca tamamlanabilen bu süreç için ilk şart ise e-Fatura kullanıcısı olmaktır.
-
e-Arşiv Fatura’nın sunduğu avantajları keşfedin.
- e-Arşiv fatura sistemine geçen şirketler, tüm faturalarını elektronik ortamda oluşturup kanuni süresi boyunca saklayabilir.
- Zaman, işçilik, düzeltme, tasnif, arşivleme maliyetleri azalır.
- Düzenlenen faturaların ibrazı kolay ve hızlıdır.
- Fatura gönderimi birkaç dakika içerisinde tamamlanır.
- SAP çözümleriyle uyumlu şekilde çalışır
-
e-Arşiv Fatura’yı Felece’nin danışmanlığında hayata geçirin.
- Tek bir ekrandan tüm faturaların kontrolüne olanak tanıyan e-Arşiv Fatura sistemiyle süreçlerinizi iyileştirmenize yardımcı oluyor, hali hazırda kullandığınız diğer SAP tabanlı çözümlerle uçtan uca entegre ediyoruz. Böylece tüm e-Faturalarınızın dijital ortamda güvenle ve yasal mevzuata uygun olarak saklanmasını sağlıyoruz!